LEGENDA DESA LOMBANG JUNTINYUAT

Cerita singkate mengkenen :

Niskala jaman semana ana sewijie wong terkenal sakti lan digjaya ning pesisir Limbangan arane ki Pait.
Saking terkenale gawe ngundang salah sewijie wong pengen belajar, wong iki arane : ki Nakum...

Selanjute priwe jeh ?

Lanjutane :
Ki Pait ngupai syarat ning ki Nakum :
" cung, sedurung ira belajar ira kudu memenuhi syarat sing aki yaiku ngebeki kolah unggal dina..."

Gelise cerita Ki Nakum nyanggupi. Unggal dina ki Nakum ngunjali banyu karo dipikul cuma anehe wadah banyue atau blong e iku karo kranjang pring sing bolong-bolong kah...

Makam Buyut Nakum

Sue-suene Ki Pait weruh carane ki Nakum ngunjali banyu
Akhiri ki Pait ngumbangi ki Nakum lan saking mengkele pikulan sing bahane karo kayu Lho atawa lo dibalangaken meng arah kidul lan murage ning tengah rawa atawa telaga lan ngambang...

Nah asal kata lo lan ngambang akhire dadi kata Lombang.

Banyak dikunjungi :

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel